maanantai 10. maaliskuuta 2014

meri pilkit 2014

tälle vuodelle alkaa kelit tällä seutua merellä olemaan finaalissa ja eipä sitä saanut aikaseksi kuin muutaman pilkki reissun Lumijoen Varjakkaan, joista irtosi 3-4Kg reissulla syönti kokoista ahventa, sekä muutamia täsmäiskuja Raahen edustalle. 

Viimesimmät kelit olivat aika mielen kiintoiset. Kova etelä tuuli söi jäät päivässä ja sulan reuna tuli ihan silmissä rantaa kohti päivän mittaan. Siinä sitten jäälautoilla istuskeltiin jäitten hakatessa toisiinsa ja seurattiin tilannetta. Ahvenen pilkintään tuli täysi käännös kun sulanreuna ajoi isoa siikaa jäälauttojen alle ja joka ukolla tais menna aamupäivästä 1Kg siika rikki. Päivän mittaan tuli 15Kg kalaa, joista yli puolet olivatkin siikoja.


paikka antoi vielä muutaman päivän komeaa siikaa, mutta sitten alkoi kovat myrskyt ja jäät hakkasivat niin paljon toisiinsa, ettei jakkaralla tahtonut enää pysyä.

saaristojen välissä on toki vielä hyvät jäät ja sinnehän ei pikku myrskyt vaikutakkaan, kuten Pervojen joka vuotisesta Minttupilkki kilpailusta voi huomata ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti